IMG_0135

Jølstrajenta Anne Angelshaug stiller ut bileta sine i Jølstramusèet 8.april – 17.april

Jølstramusèet har gleda av å stille ut bileta til Anne Angelshaug i heile låven i perioden 8.april – 17.april.

Utstillinga er open kvar dag frå kl. 15:00 – 19:00.

Dette er ei salsutstilling

Kafèen har matservering.

Anne Angelshaug har vokst opp i Jølster  men aldri hatt utstilling her. Jølstramuseet har hatt et stort ynskje om at ho skal vise fram bileta sine i ”si eiga heimbygd”. Endeleg kjem dei.

Vi er fasinert av jentene ho målar, uttrykket, forteljingane dei vil formidle. Ho målar med ein stor  presisjon og vekslar mellom harde og mjuke flater. Når vi har desse bileta rundt oss, gjer det noko med oss. Uttrykka deira dreg oss til dei, og vi skapar ei historie ilag med dei.

Menneska i bileta gir uttrykk for ein tristheit i drømmeaktige omgjevnader der tema ofte er relatert til verda vi lever i, i dag.

«Jeg ønsker ikke å fortelle for mye om hva jeg har tenkt bak motivene.

Bildene skal være noe uvisst, noe for betrakteren å fundere videre på. Og med for mye forklaring, kan det ødelegge hele denne opplevelsen.»

Anne bur no i Vaksdal. Ho er biletkunstnar på heiltid.

Ho har illustrerte barnebøkene `Snøhumla Mille og Torbjørn Isbjørn’ (Skald). Sistnevnte er kjøpt inn av Norsk kulturåd.

Bileta  hennar er representert ved: Galleri Ramfjord – Oslo, The Flower Pepper Gallery – California, The Illustration Cupboard – London, Galleri Verk-Hammerfest, Galleri Forrest – Bergen, Here and Now Gallery – Cornwall m.m. Eit bilete er kjøpt inn av Astrup Fernleys Forvaltningsfond. Ein serie av arbeida er kjøpt opp av Haukeland Sykehus – Bergen.

Selected Solo & Group Exhibitions:

EDUCATION:
1996-1999    Bachelor of Arts, Falmouth University – England
1994-1996    Visual comunication, Fagerlia College – Ålesund
1993-1994   Art foundation, Jølster & Mo College – Jølster

SELECTED SOLO EXHIBITIONS:

2014  Guest artist at Barnelitterær Formidlingsfest-Førde-No.
www2015   Mobrygga Galleri – Mo-Norge. 2013   Tre brør-Voss-Norway
2012   Galleri Forrest -Bergen-Norway.
2011   Guest artist at Utkantfestivalen-Ytre Gulen-Norway
2011   Neptun-Bergen-Norway
2010   Guest artist at Mørketidsfestivalen-Hammerfest-Norway.
2009   Galleri Vox-Bergen-Norway
2007   Galleri Ramfjord- Oslo-Norway.

SELECTED GROUP EXHIBITIONS:

2016   Alexi Era Gallery- Oregon-USA

2016   Auguste Clown Gallery- Melborne-Australia

2016   Galleri Ramfjord- Oslo/ Vault-Bergen

2015    Galleri Ramfjord- Oslo / Bart Gallery / KunstLogen / Gategalleriet- Bergen

2015    Mana Contemporary -New Jersey- USA
2014    Galleri Ramfjord- Oslo-Norge/Bart Gallery- Bergen-Norge
2013    Flower Pepper Gallery-California, “Painted sound”-USA/ GalleriRamfjord-           Oslo-Norway
2012   District VII Gallery-Detroit, “Odditorium”-USAGalleri Vox-Bergen + GalleriRamfjord-Oslo
2012    Guest artist at the Tangent Gallery-Detroit, for“Damned V”-USA
2012    Galerie Contour- Denmark
2011    The illustration cupboard-London -England
2010    Galerie Contour- Denmark/Galleri Ramfjord- Oslo-Norway.
2006   Galleri Oksen- Porsgrunn-Norway.
2003    Kunstnarsenteret- Førde-Norway.

Selected Publications as ilustrator :
2014 Illustrated the book «Snøhumla Mille» (Mille the snow-bumblebee) published by Skald forlag/publisher
2009 Illustrated the book «Isbjørnen Torbjørn»( Torbjørn the polarbear) published by Skald forlag/publisher,
this is now collected by the cultural council in Norway
2002-2007 Freelance illustrator, customers include Gyldendal Publisher, Egmont Publisher, DinSide.no m.m.
2000-2002 Illustrator for DinSide.no

Selected Reviews/Interviews:
2013 “As time passes it is both beautiful and bittersweet. With spring oft comes life, and winter the opposite. Anne Angleshaug’s piece combines
the former ideas into her melancholy yet whimsical piece “Where the Seasons Meet.” – Flower Pepper Gallery-California.
2013 Interview, The flying fruit bowl – http://theflyingfruitbowl.wordpress.com/2013/04/30/anne-angelshaug/
2012 Interview, ArtSeen – http://artseen1.blogspot.no/2012/07/a-conversation-with-anne-angelshaug.html
2012 “Her works are distinctive for the whimsical depictions of peculiar children and their interactions with the mystical world around them.
There is a quality of bitter-sweetness to her images. She create an immediate sense of pleasant, open space with her careful choice of subdued
colors and then, through her distorted characters, allows the viewer to sense an underlying atmosphere of ghostly despair..”
Gallery Forrest-Bergen

Selected Colections:
2014 ”Entangled” Grafitti-mureal at PWC-Bergen.
2014 ”Kronsmindeveggen” Grafitti-mureal for Bergen council-Bergen.
2007 Collected by Astrup Fearnley Collection
2007 ”100 blocks” a series of paintings collected by Haukeland Universityhospital.

Memberships:
Norske Billedkunstnere – NBK
Bildende Kunstneres Forening Hordaland – BKFH
VISP-Produsentenhet for visuell kunst

Grants :

2012 Ålment kulturarbeid-Vaksdal kommune.
2003 Norsk Illustratørfond